sovasovasova

Godnatt!

Nya kläder!

Idag har jag köpt dans kläder! Jag köpte en rosa orange t-shirt i storlek XXL och ett par korta svarta cykel byxor. Kom på att det är skit snyggt att kombinera de två klädesplaggen ihop. Det gör att benen får "luft på sig" så det inte blir lika svettigt och så är det snyggt med en jätte stor t-shirt till tycker jag!

..Nu är det så att min kamera inte har batteri men jag hittade några bilder på nätet på kläderna!

Cykelbyxor från Team sportia
T-shirt från Gina tricot!





Ont i magen


Jag har ont ont ont



 

Usch undrar om det är blindtarmen eller något?? sitter inte den vid sidan av revbenen typ?? Usch usch
Nä nu går jag och lägger mig och hoppas smärtan försvinner tills imorgon.

godnatt!

Dans = Kärlek


matematik, fotbad & påskägg!!

Nu sitter jag och pluggar matte och äter choklad(påskägg!!) och har fotbad. Riktigt mysigt faktiskt! Balkongdörren står öppen och en härlig lukt av vårregn har nu fyllt vårat vardagsrum
Känner mig lat men kompenserar det genom att plugga matte och försöka fixa så mycket av skolarbetet som möjligt idag!

Dagens låt får bli fairytale av Alexander Rybak



Såg en föreställning med klassen för några dagar sedan med dansgruppen Hoppalappa(lite flummigt jag vet), dom improviserade hela föreställningen och dansade bland annat till denna låten. Fick mig att känna mig fånigt lycklig..


Orfeus och Eurydike


Häftigt dansklipp från Orfeus och Eurydike, koreografi av Pina Bausch
Väldigt cool koreografi! Särskillt när alla dansar samma rörelser och att det ser ut som "en enda människa"som dansar. Älskar stycket i mitten när Orfeus och Eurydike dansar tillsammans, det är verkligen en vacker dans och alla rörelser är så lätta och "ljusa".
Man måste gilla det klassiska för att verkligen uppskatta denna dansen.  Musiken är fantastisk!

Enjoy!




Recept på lycka - en söndagskväll

   

  • fotbad (med fotbadsalt som luktar pepparmint)
  • sol och värme(eller spöregn kan funka)
  • 2-4 dvder med din älsklings tv-serie(rekomenderar; förhäxad, Gossip girls, Dessperate housewives, O.C, Ghostwisperer..)
  • en riktigt stor mysig gammal filt att värma dig med
  • en öppen kakelugn
  • Ett stort fat med ballerina kex(både den klassiska och den med kladkaka och den med ljust choklad ..osv..)
  • Stor kopp med ditt älsklingste(rekomenderar kärlekste eller choklad te!!) Obs! gillar du inte te så ta en stor kopp med varmchoklad-ett plus är att hälla i lite kaffe pulver ännu smarrigare!
  • Tända ljus (alltså inga elektriska lampor på)
  • Gör klart läxor och annat viktigt innan för då kommer du känna att du är värd det på ett helt annat sätt och du behöver inte heller känna dig stressad över att du fortfarande inte har gjort dom!


cartoon network

Någon mer än jag som älskar cartoon network?


Söndagar som i sova

Idag är det söndag. För en vecka sedan skulle klockan bara ha varit 16:52 nu men idag är den 17:52.
Det känns verkligen att man har ställt fram klockan en timma. Den är så mycket alla redan!

Igår var det lördag och då åkte jag hem till Mikaela och såg hennes hus för första gången!!
V
i hade myskväll och kollade på Kenny starfighter och new moon.
Somnade ngn gång vid fyra inatt. Jag är trött!
   

Nu
håller jag på att designa en logga till ett projektarbete som ska vara klara att redovisa den här veckan. Det har tagit typ tre-fyra timmar att fixa loggan och jag är fortfarande inte nöjd...

Såg att jag har vunnit Veckans blogg-tävlingen hos FcFans igår!! Grattis till mig!


Novell

Novell skriven av mig (skriven på 2 min klockan 00:37, 27/3)

Dörren knakade och tjöt men gick till slut upp. Ett moln av damm och gammal mögel lukt tog sig fri och försvann ut i den svala sommarvärmen. På fönsterbrädan låg det ett tjockt lager med damm och torkade löv. Rätt som det var kilade en stor svart skalbagge över fönsterbrädan. Den var skrynklig och gammal, precis som huset.
Sophia stirrade ut på den igenväxta trädgården utanför. En gång hade det nog varit väldigt vackert här. Men inte nu. Nu var det bara ett illaluktande gammalt hus som uteliggare kunde ha som sovplats någon gång ibland när dom har irrat sig tillräckligt långt bort från parkbänken inne i centrum.
Vad gjorde hon här?


Kommer ni ihåg...

den här gammla listettan:



 
Idag har varit en underbar solig dag!! Hade endast en tunn tröja och kort jeansjacka på mig idag - och jag svettades!! Kylan är totalt bortblåst och det gör mig så lycklig!

Nu ska jag packa kläder till baletten imorgon och sen ska jag krypa ner i sängen och kolla på Harry potter på min TV hade jag tänkt!  Imorgon hoppas jag att vädret är lika underbart som idag!

godnatt!

Dagens låt





Placebo - Running Up That Hill


Hungrig!!!

Jag vill äta nuuu!

Var precis och köpte hem en sån här übergod choklad och jag vill bara kasta i mig hela den, fast då fösvinner den så fort så jag ska försöka hålla mig lita (a).


Dagens låt


Denna låten äger sönder allt♥





Röyksopp ft. Robyn - The Girl and the Robot



Jeans jacka!!

Äntligen har jag köpt en riktigt snygg jeans jacka från HM för 399 kr!! Jag är lycklig.

Idag har varit en sjukt bra dag. Sommar värme med kvittrande fåglar och solsken hela dagen. Jag vaknade vid halv nio av fågelkvitter och solen som sken in genom fönstret. Det kändes verkligen som sommar!  

En slapp skoldag med djembe trumm-spelande i slutet av dagen. Efter det bar det av till Göteborg med Linnea! Där jag köpte min älsklings jacka(♥). Lite mera shopping och nu är jag hemma och ska snart sova. Ska packa lite grejer till föreställningen imorgon (!!) så förudmjukelsen fortsätter imorgon. Jaja sen har man det gjort iaf!

ciao ciao



(är inte denna modell som jag köpt, hittade ingen bild på den och orkar inte ladda upp några bilder från min kamera:)

Sömnig

Kom hem från föreställningen för en stund sedan. Den var super bra och jätte konstig! Bra kombination tycker jag.

nu är huvudet slut på tankar, godnatt!

Föreställning

Nu ska jag checka in en dansföreställning med vännerna från klassen!

C ya later!

Dagens låt





Beyonce - sweet dreams


k o n s t i g d a g

titeln säger allt!

Idag hade vi en mini turné i olika grundskolor för att göra reklam för estet-dans programmet(lite sent nu eftersom alla har sökt in redan men..) och det var nog der roligaste/dåligaste jag gjort!!

När jag menar roligt så var det sjukt kul att snacka en massa skit om allt som hände och det dåliga var att dansen var en stoor katastrof eftersom för det första så hade ingen skivan med musiken först och sen fick vi fel skiva så att när vi skulle dansa balett spelades en massa ragga och james bond musik upp.... Åtta och nionde klassare är väldigt ointresserade av dans(det kommer jag själv ihåg när jag gick där) och det hela var så pinsamt och golvet var halt etc.

haha men det var ändå kul på sina sätt. På lunchen åt vi på en jätte mysig restaurang och jag åt så jag höll på att spricka! Har kommit på att det vore så mycket enklare att ha en massa killkompisar istället för tjej kompisar - för jäklar vad mycket skit snack det är!


dANSa

Nu sticker jag och dansar!


mango!

Jag kom precis hem från skolan och har ätit en stoor portion av joghurt med banan och mango(!!) bitar i. Det var super gott med mango som ett naturligt socker medel!

om en timma ska jag iväg och dansa så nu ska jag försöka hinna med att plugga matte och äta ostkaka mums.

OCH VET NI VAD!? Jag fick MVG på min svenska Essä OCH min svenska lärare sa att jag hade en otrolig talang för att skriva och att om jag fortsätter så kan jag gå hur långt som helst!!!!

new style

Fixat ny design på bloggen - igen.
Gillar gillar gillar den här designen! och jag ska inte ta åt mig äran för den är gjord av http://takai.blogg.se/ . Rekomenderar!

Hoppas alla har haft en mysig dag!


rösta rösta

Ni glömmer väl inte att rösta på mig!; http://fcfans.blogg.se/2010/march/finalisterna-i-veckans-blogg.html#comment

puss puss  söta små grodor

Kärlek......

´
Är när det pirrar i kroppen
När inget negativt kan få dig på dåligt humör
När människor i din omgivning dras till dig för att du strålar av värme
Kärlek gör en varm och lycklig

puss puss - nu drar jag och kollar Simpsons!





Muse - unintended

Me like


nu ska jag ta en låång dusch och sen väntar en varm säng.

....hade tänkt lägga mig jätte tidigt men ett väldigt viktigt samtal med en underbar människa fick gå före

Använde min cykel för första gången idag på över tre månader tror jag!! Vilken lyx det kändes att bara susa fram genom gatorna! Jag känner att jag har underuppskattat min kära lila cykel. tack tack för att du finns! :)

G O D   N A T T !


Balett termer; A-B



Adagio - Adage
:
Ordet är en italiensk musikterm, som betyder utan brådska, i lugn och ro. I balettsammanhang har ordet flera betydelser:
1. Ett allmänt uttryck för en serie långsamma rörelser utförda högsta höjd (á la hauteur), avsedda för att utveckla dansarens sinne för linje och balans.

2. Ett dansavsnitt – pas de deux – särskilt ämnat att möjliggöra för ballerinan, av sin partner, att framhäva sin grace, känsla för linje och perfekta balans. Adagiot följs i regel av två variationer - en för ballerinan och en för hennes partner samt avslutas med en coda, där båda dansar tillsammans.

Arabesque:
en klassisk kroppsposition där kroppen bärs upp av ett ben med det andra benet utsträckt bakom kroppen med rakt knä. Det bakre benen kan antingen röra golvet (i tendu) eller lyftas upp i rät vinkel mot det bärande benet. De olika balettskolorna har många olika varianter av arabesquer.

Assemblé:
samlat (av verbet assembler) – ett av balettens grundläggande hopp, i vilket båda fötterna når marken samtidigt i 5:e position demi-plié.

Attitude:
En ställning lik arabesque med skillnaden att knät på det icke bärande benet hålls böjt i 90-120 graders vinkel.

Balancé - är ett valsliknande steg där fötterna korsas.

Ballon - ett lätt, elastiskt hopp där dansaren studsar upp i luften, gör en rörelse och landar sedan mjukt för att sedan studsa upp igen, som en boll. Betecknar även förmågan att hänga kvar i luften.

Battement frappé (frapper=knacka, slå) - en battement där foten från sur le coup-de-peid, sträcks ut och slår mot golvet (den så kallade frappén).

Battement glissé
- Franska skolans benämning på Cecchettis Battement dégagé.

Battement soutenu (soutenir=stödja) - Från första eller femte fotpositionen böjs ståbenet i demi-plié samtidigt som det arbetande benet glider framåt, bakåt eller åt sidan ut till dégagé. Därefter dras benet tillbaka samtidigt som ståbenet sträcks

(termer tagna från dansportalen.com och wikipedia)


Svenska hollywood fruar

Spelar de bara dumma?

   

Denna underbara serie om ett par stenrika hollywood fruar som berättar hur man dekorerar fint i huset och hur kvinnan alltid ska finnas vid "mannens sida".

hiss eller diss?


ohyes

Solen skiner idag!


its chris crocker

Besök rekord på min blogg idag, hipp hipp!!




Här är shampot och balsamet jag köpte på maxi idag haha
Det var bra, luktar gott!


Underbara Chris Crocker <3


muse




muse - Undisclosed Desires

hihi

glöm inte att rösta på min blogg som veckans blogg hos; http://fcfans.blogg.se/2010/march/finalisterna-i-veckans-blogg.html

Jakten på Julia

Ser på Jakten på julia på SVT 1. Verkar som idol i musikalform. Men sånt gillar vi!

..och måns är ju söt också haha!




god kväll

Nu väntar TV:n.

Har köpt nytt shampo och balsam från Elvital!! Verkar superbra, ska testa det sen och säga vad jag tycker.
Det blir inget mer bloggande idag tror jag så alla får ha en trevlig kväll!

Förvirring

Nu har jag ändrat blogg designen minst 50 gånger, är det normalt? Har suttit här i ung. två timmar för att fundera ut hur jag vill ha det. Nu blev det som det blev haha.

Idag vaknade jag vid halv tio och åkte och dansade vid elva. Baletten var super rolig idag! Jag har äntligen lärt mig att göra riktigt schysta piruetter nu och för första gången så klagade inte balett läraren på dem!




Nu ska jag gå och handla youghurt och sen väntar lite plugg. Härliga lördag!



Dagens hälsotips: bananer är protein och hjälper till att bygga muskler!
(och såklart ska den vara krav märkt!)

Finalist!!!

Fick precis reda på att jag är en av finalisterna i veckansblogg hos FcFans. Så glöm inte att rösta på mig där!


N Y C O O L D E S I G N

Jag var omkring och kollade mallar och sånt till bloggen och så kom jag in på en helt suverän sida; http://www.shabbyblogs.com/ där man kan ladda ner en massa olika headers och bakgrunder helt gratis och dom var jätte fina! Rekomenderar starkt till dom som inte är riktiga genier på design(som jag själv).

kramis


Helgen=träning

Jag har börjat mitt nya liv.
Från och med förra veckan så bestämde jag mig för att äta nyttig mat hela veckan och bara äta godis på helgerna. Desutom skulle jag börja ta med mig en massa frukt att ta efter träningen för att bygga muskler. För genom att äta direkt efter träning så hjälper man till att bygga musklerna istället för att bryta ner dom om man inte äter ngt efteråt. Smart va? För nu jäklar ska jag bli stark har jag bestämt!

Jag och Linn ska börja gymma någon gång varje vecka och jag har börjat göra situps varje kväll innan jag går och lägger mig. Helt enkelt försöker jag göra allt för att mina armmuskler och benmuskler faktiskt ska börja synas en aning hehe. Ska man bli dansare måste man ju vara stark eller hur?

Imorgon blir det till att gå upp tidigt och åka och dansa balett och sen blire till att plugga lite matte. På söndagen väntar den moderna dansen och lite mer pluggande och sen skulle jag gjärna vilja hinna med att vara lite social också! 

Och så ska jag försöka lista ut hur mobilbloggen funkar hehe.

ciao ciao



_-:Det regnade idag! underbara vårkänslor! Jag har beställt hem nya H&M katalogen nu så snart blire till å planera bikini etc:-_









Lycka




Hallongrottor gör mig glad


21:10 = SOVA

Detta är nästan ett rekord!
Att gå och lägga sig när klockan bara är tio över nio.. jaa jag är imponerad på mig själv haha!

Har varit omkring på internet och sökt på frisyrer eftersom jag ska klippa mig nästa tisdag(äntligen!!) och tror jag har bestämt mig för hur jag ska klippa mig. Eller jag har två alternativ; antingen klipper jag av hela skiten och skaffar page eller behåller jag längden och fixar lugg och färgar det hela... hm jag vet inte.

 

mm älskar denna tjejens hår omg....


Kärlek ♥

Dagens låt får bli en gammal favorit Violet Hill av Coldplay

mjaoo

Lyckliga ting
Ibland kan en människa göra en så otroligt glad. Jag var verkligen på dåligt humör idag, men så började jag prata med en person jag inte sett på typ fem år(!!!) och han gjorde mig på väldigt bra humör. Underbara människor, snälla gud skapa flera mirakel killar som gör en glad!

popcorn

   
mmm vad gör man inte utan popcorn i sitt liv!!?
(försökte ta ett snyggt kort på mina nymålade naglar men det gick inget vidare för kameran dog..)

Jag har just återupptäckt charmen med sånna där en aning för saltade smördränkta popcorn som bara smälter i munnen! mm dom gör mig lycklig, och det bästa är att det inte är onyttigt.. iallafall bättre än ren choklad.

______________________________________________________________________________________________

Idag har varit en riktig skitdag om jag ska vara ärlig: tre timmars håltimma, sega lektioner och sega människor(vad är det med människorna idag, alla går omkring som zombies i korridorerna..måste vara vädret eller något)

Men så finns det människor som muntrar upp en och får en att se fram emot fina stunder<3 Tack Linn!


Naglar = SUPERKICK

   
(vore det inte urläckert om man kunde måla naglarna i leopard mönster!?)

Nu har jag målat naglarna rosa med svarta ränder och guldglitter på topparna!! Dom är asläckra och jag vill hålla i saker hela tiden bara för att det är så snyggt haha.

Jag känner hur träningsverken börjar vakna till liv i kroppen, bäst att sova bort det!


Träning = KÄRLEK

Idag gymmade vi på idrotten, vilken sjukt bra träning! Jag tror aldrig jag har ansträngt mig så mycket på en gympalektion förut. Jag cyklade i tjugominuter, sprang i en kvart och desutom tränade jag benmusklerna på en stor maskin med massa vikter haha.

När jag kom hem tog jag lång dusch, rakade benen, åt supergoda mandelsmör mackor(rekomenderar!!!) och fick reda på att jag har kommit in på min dansutbildning som jag vill gå till höst!!
205 av 280 poäng fick jag vilket är superbra enligt mig eftersom dansproven var supersvåra.
____________________________________________________________________________________

Nu väntar lite plugg och så ska jag måla naglarna. Lägger nog upp en bild på dom sen om dom blir snygga...

Dagens låt får bli Keep on Walking av Salem al Fakir




Måla naglarna is da shit!


Ny blogg



För den 100000 gången har jag skaffat blogg!!



D a g e n s   m o t t o:
Ät ägg så blir du stark!

 


Välkommen till min blogg!

 

RSS 2.0